timmerman

Zoekt u een bepaalde soort hout?

Bij Timmermannenservice zijn we gespecialiseerd in alles wat met hout te maken heeft. Hout is enorm veelzijdig en onze timmermannen maken er alles mee wat u wenst. Benieuwd geworden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hout

Het gebruik van hout in uw interieur is een tijdloze en stijlvolle investering. Het materiaal is veelzijdig, sterk en uitstekend te combineren met andere stijlen. Daarnaast heeft hout een warme uitstraling en is het, over het algemeen, eenvoudig te bewerken. Timmermannenservice werkt met verschillende houtsoorten en is in staat om hier prachtige producten mee te produceren.

Houtsoorten

Voor de productie van hoogwaardig timmerwerk zijn verschillende houtsoorten te gebruiken:

  • Beukenhout is eenvoudig te bewerken en wordt voornamelijk toegepast bij het maken van meubelen. Het is echter niet zo duurzaam en daarom beter geschikt voor binnenshuis.
  • Grenenhout is zacht, niet duur en goed te bewerken.
  • Vurenhout is de favoriet onder alle soorten naaldhout. Het is bleek van kleur, eenvoudig te bewerken en redelijk goedkoop. Het is echter niet goed bestand tegen vocht. Dit kan verholpen worden door het te verven, beitsen of lakken.
  • Eikenhout is een bekende, redelijk sterke en harde houtsoort. Toch is ook deze soort niet goed bestand tegen vocht. Eikenhout is eenvoudig te bewerken dankzij de relatieve buigzaamheid van het hout.
  • Kersenhout is kostbaar hardhout dat niet snel kromtrekt of krimpt. De kleur is roder dan bijvoorbeeld mahoniehout en wordt ook mooier oud.
  • Mahoniehout is roodbruin van kleur, duurzaam en bestand tegen uitzetten, krimpen en kromtrekken. Deze houtsoort erg geschikt voor producten met een formele of klassieke uitstraling.
  • Teakhout is hardhout dat niet barst of kromtrekt. Deze houtsoort is erg vochtbestendig, waardoor het uitermate geschikt is voor timmerwerk in de open lucht.
  • Steigerhout is een speciaal soort vurenhout en bezit een prachtige rustieke uitstraling.
hout trap

Gratis offerte

Heeft u vragen over de eigenschappen van de verschillende soorten hout? Of wilt u graag advies over welk type hout het beste bij uw klus past? Schroom niet en neem contact op met Timmermannenservice. Onze ervaren en gespecialiseerde vakmannen staan klaar om u gegrond advies te geven en een antwoord te vinden voor al uw vragen over hout.