timmerman

Is uw hout aangetast?

Is uw mooie houtwerk aangetast door extreem weer? Houtrot is altijd zonde, maar een timmerman van Timmermannenservice lost het vakkundig voor u op. Neem contact met ons op en vraag een offerte aan.

Renovatie en houtrot

Heeft u schitterende houten onderdelen, maar zijn deze aangetast door regen, vorst, hitte en uv-licht? Timmermannenservice is uw redder in nood voor renovatie en houtrot. Onze gespecialiseerde en ervaren klusjesmannen herstellen uw beschadigde houten onderdelen weer in hun volle glorie.

Houtrot

Hout dat beschadigd is door houtrot is lang niet altijd verloren. Het is wel de hoogste tijd voor een grondige reparatie of renovatie van de houten onderdelen. Het is van groot belang om de beschadigde plekken te repareren voordat er gelakt of geschilderd wordt. Houtrot ontstaat als vocht en schimmel vrij spel krijgen. Meestal is het eerste signaal afbladderende of beschadigde verf, maar zodra het los begint te laten is er echt sprake van houtrot. Het is ook mogelijk dat het hout simpelweg aan het eind van de levensduur is gekomen. Aangetast hout resulteert vaak in verzwakte constructies en lekkage. Daarom is het erg belangrijk dat u het beschadigde materiaal laat verwijderen en de door houtrot veroorzaakte schade laat repareren. Zo blijft uw woning veilig en in goede conditie.

Renovatie

Renovatie van een houten onderdeel door een timmerman is een relatief voordelige oplossing in vergelijking met het volledig laten vervangen van uw kozijnen, deuren of andere houten onderdelen. Omdat alleen de aangetaste delen worden vervangen, bespaart u veel geld. Naast het sparen van uw portemonnee is ook het milieu gebaat bij een renovatie. U voorkomt immers dat gezond hout wordt weggegooid. Onze gespecialiseerde vakmannen hanteren een effectief beleid:

  • Tijdens een inspectie wordt de staat van het houtwerk vastgesteld. Zo worden risicogebieden en aangetaste plekken in kaart gebracht.
  • De aangetaste houten onderdelen worden verwijderd met een frees of een zaag.
  • Door middel van een vochtmeting wordt gekeken of het vochtgehalte niet hoger is dan achttien procent.
  • Door het gezonde houtwerk te fixeren met fixatiemiddel wordt het rottingsproces gestopt en een goede hechting gegarandeerd.
  • Tot slot wordt het gat gedicht met een vulmiddel bestaande uit twee componenten.
  • Het houtwerk wordt beschermd met een nieuwe laag grondverf of lak en voorzien van een beschermende verflaag, zodat u niets meer ziet van de renovatie.

Gratis offerte

Twijfel niet langer over de reparatie van houtrot en onderneem actie om erger te voorkomen. Schakel nu de hulp in van Timmermannenservice: wij zorgen voor de rest. Vraag gratis offertes aan en kies de timmerman die voor het scherpste tarief uw hout renoveert.